Blogi

Kulinaristikerho JA PSDY esittää: ETÄMAKUMATKA GEORGIAAN

Diabetesseura T1D ry:n kulinaristikerho yhteistyössä Pääkaupunkiseudun Diabetesyhdistyksen kanssa järjestää jäsenilleen yhteisen Georgialaisen verkkokokkausillan, jonka aikana pääset sukeltamaan monipuolisen georgialaisen keittiön salaisuuksiin omassa keittiössäsi. Kokkaat siis kotonasi, etäyhteydellä muiden kanssa! Kurssi järjestetään keskiviikkona 27.10. klo 17.30-19.30.

Jatka lukemista Kulinaristikerho JA PSDY esittää: ETÄMAKUMATKA GEORGIAAN

Diabetestreffit 2021

Mistä koostuu hyvinvointi? Tule hyvän olon etsintämatkalle Hämeenlinnaan!

Kokonaisvaltainen hyvinvointi koostuu ainakin mielen hyvinvoinnista, liikkumisen ilosta ja oikeasta ravinnosta. Jäsenistömme hyvinvointi on meille tärkeää, ja siksi Diabetesseura T1D ry järjestää (VIHDOIN!) Diabetestreffit -hyvinvointiseminaarin 20.-21.11.2021 Hämeenlinnan kylpylähotelli Scandic Aulangolla. Viikonlopun teemana on “Tyypin 1 diabetes ja hyvinvointi – olet miten voit!”, ja teemaan liittyen tarjolla on luentoja, aktiviteetteja, vertaistukea ja vinkkejä sekä tietysti mahdollisuus omatoimiseen hyvinvoinnin edistämiseen.

Jatka lukemista Diabetestreffit 2021

hyvinvointia vertaistuesta – voi hyvin diabeteksen kanssa

Diabetesseura T1D järjestää jäsenilleen vertaistuellisen asiantuntijaluentosarjan verkossa! Tapahtuma koostuu neljästä tapaamiskerrasta huhti-kesäkuussa. Jokaisella kerralla ryhmä kuulee illan teeman liittyvän alustuksen asiantuntijalta, jonka jälkeen keskustelee alustuksen pohjalta illan teemasta. Mukaan mahtuu 10 osallistujaa, ilmoittautumalla sitoudut osallistumaan kaikkiin neljään iltaan.

Jatka lukemista hyvinvointia vertaistuesta – voi hyvin diabeteksen kanssa

Diabetesseuran vuoden 2021 toimintasuunnitelma

Mitä Diabetesseuralla on luvassa tänä vuonna? Korona vaikuttaa toimintaamme paljon edelleen, mutta järjestämme tapahtumia mahdollisuuksien mukaan verkon välityksellä. Syksylle uskaltauduimme suunnittelemaan myös livetapaamisia!

Diabetesseuran toimintakausi vaihtuu vuodenvaihteen sijaan aina keväisin vuosikokouksen jälkeen. Meillä ei ole syyskokousta, vaan ainoastaan yksi vuosikokous, jossa valitaan aina uusi hallitus ja käsitellään edellisen kalenterivuoden tilinpäätös ja toimintakertomus.

Alla näet tämän vuoden toimintaamme liittyvän vuosikellon. Monilla tapahtumilla ei ole vielä tarkkoja päivämääriä, mutta näet niiden suunnitellut ajankohdat alta!

Etkö näe vuosikelloa? Klikkaa tästä.

Osallistu diabetestutkimukseen!

Hei ykköstyyppiläinen, osallistu diabetestutkimukseen!🙏 Åbo Akademin tutkijat haluavat selvittää ykköstyyppiläisten diabetekseen liittyvän tiedon hankintaan ja käyttämiseen liittyviä asioita. Tässä tutkijoiden viesti:

Olemme informaatiotutkimuksen alan tutkijoita Åbo Akademista ja haemme haastattelututkimukseen nuoria aikuisia (18-29-vuotiaita), joilla on diabetes ja jotka ovat kiinnostuneita jakamaan näkemyksiään ja kokemuksiaan diabetekseen liittyvästä tiedonkäytöstään. Tutkimuksen tarkoituksena on saada enemmän tietoa siitä, miten ja miksi henkilöt joilla on diabetes saavat/hankkivat ja käyttävät diabetekseensa liittyvää tietoa, tai mahdollisesti jopa välttävät tällaisen tiedon saamista. Kyseessä on projekti, joka toteutetaan sekä Suomessa että Skotlannissa. Haastattelu tehdään tulevan syksyn aikana (loka-marraskuun aikana) etänä esim. Skypen, Zoomin tai vastaavan sovelluksen kautta. Haastatteluun on hyvä varata aikaa puolesta tunnista tuntiin. Jos kiinnostuit asiasta, ilmoittaudu haastattelun

verkkolomakkeella https://survey.abo.fi/lomakkeet/12845/lomake.html Voit ilmoittautua myös soittamalla meille tai sähköpostitse.

Gunilla Widén, professori, gunilla.widen@abo.fi, puh.: 050-4053255

Kristina Eriksson-Backa, dosentti, kristina.eriksson-backa@abo.fi,  puh.: 046-9216496

Diabetesseura T1D:n Kulinaristikerho esittää: VEGEKOKKAUSKURSSI

T1D:n kulinaristikerho järjestää jäsenilleen yhteisen verkkokokkausillan, jonka aikana kokataan vegaanisia reseptejä ja opitaan hyödyntämään perusruokakaupan vegaanituotevalikoimaa. Kokkaat siis omassa keittiössäsi, mutta etänä muiden kanssa! Kurssin vetäjä antaa ohjeita koko kokkausprosessin ajan. Illan päätteeksi nautitaan yhdessä kokattu illallinen, viinin kanssa tai ilman. Kurssi pidetään perjantaina 23.10. klo 17.30 alkaen, ja sen kesto on noin kolme tuntia.

Jatka lukemista Diabetesseura T1D:n Kulinaristikerho esittää: VEGEKOKKAUSKURSSI

Diabetesseuran kuluvan vuoden toimintasuunnitelma

Viime lauantaina 22.2. pidettiin Diabetesseura T1D ry:n vuosikokous ja samalla valittiin puheenjohtaja ja hallitus seuraavaan vuosikokoukseen saakka. Kokoonpanoksi valittiin seuraava:

Puheenjohtaja: Nelli Bäckman
Hallituksen jäsenet: Jere Koppanen, Miika Rautiainen, Minni Mankki, Anna-Maria Virtanen, Katri Frigård, Saija Ala-Hannula, Elina Kuivalainen ja Jaana Määttä.

Vuosikokouksessa vahvistettiin myös vuoden 2020 toimintasuunnitelma. Tässä suunnitelman päälinjat:

  • Toimitamme yhdessä jäsenistön kanssa Ykkönen-jäsenlehden kolmannen numeron.
  • Teemme diabetekseen liittyvää viestintää (webissä, uutiskirjeessä ja somessa) sekä koordinoimme tempauksia, kuten #kesäbeetikko-Instagram-toimintaa sekä mahdollisesti joulun alla Tontturalli-lahjatempauksen.

Järjestämme tapahtumia, kuten:

  • Kolme kertaa vuoden aikana kokoontuvan Kulinaristikerhon, huvipuistopäivän Hämeenlinnassa kesällä, Diabetestreffit-hyvinvointiseminaarin syksyllä sekä retkeilypäivän loppusyksystä.

Yhdistyksen omaa toimintaa kehitetään tänä vuonna kiinnittämällä huomiota erityisesti jäsenkokemuksen parantamiseen.

Lisäksi haluamme tukea Diabetesliittoa heidän työssään diabeetikkojen edunvalvojana. Tätä tavoitetta tavoittelemme osallistumalla mahdollisuuksien mukaan diabetesyhdistysten maakuntaverkostoihin, Diabetesliiton yhteistyöelimiin, liiton kokoukseen ja järjestöpäiville.

Iloinen talvipäivä Helsingissä!

Hokkarit, kaunarit, mitkä tahansa kaapista löytyy, nyt niille on käyttöä!

Lähde mukaan talviseen Helsinkiin viettämään kanssamme talvipäivää luistelun ja/tai kaakaon merkeissä lauantaina 15.2.2020. Ohjelmassa vapaata luistelua, rentoa yhdessäoloa ja tietenkin yhteinen illallinen. Luistelu on Diabetesseura T1D:n jäsenille ilmainen, illallinen on omakustanteinen.


Mukaan saat tuoda myös kaverin, mutta tästä joukosta löytyy varmasti seuraa myös yksin saapuville! Tapaamme klo 16:00 Helsingin Rautatientorilla sijaitsevan Jääpuiston edustalla, lipunmyyntitiskin vieressä. Jääpuistosta on mahdollista myös vuokrata luistimia 6 euron omakustannehintaan (lisätietoa luistinvuokrasta täältä).

Luistelemasta jatkamme rennolla aikataululla syömään läheiseen Ravintola Belgeen, josta on varattu pöytä klo 18.00.


Nähdään jääpuistossa!