Blogi

Diabetestreffit 2023

Selvitä tiesi ulos diabetesvankilasta!

Vuoden 2023 Diabetestreffit järjestetään 21.-22.10.2023 keskellä Diabetesseura T1D ry:n kotikaupunkia, Tamperetta! Tapahtumapaikkana toimii Holiday Club Tampereen Kehräämö, joka sijaitsee historiallisessa rakennuksessa aivan Näsijärven rannalla.

Viikonlopun teemana on “Diabetes ei ole vankila!”. Tutkimme yhdessä erilaisia oman diabeetikkominän vapauttamisen keinoja niin psyykkisestä, fyysisestä kuin vertaistuellisestakin näkökulmasta. Jotta pakeneminen ei olisi liian vakavaa, on suuri osa ohjelmaa tarkoitus viettää pilke silmäkulmassa ja hymy huulilla. Tuttuun tapaan viikonloppu sisältää siis luentoja, aktiviteetteja ja verratonta vertaistukea!

Jatka lukemista Diabetestreffit 2023

T1D-retkeilykoulu

Oletko halunnut aloittaa retkeilyn, mutta et oikein tiedä miten? Pyöriikö mielessäsi kysymyksiä siitä mihin mennä, mitä pakata mukaan ja mitä siellä retkellä tehdään? Mietityttääkö diabeteksen mukanaolo? Ei hätää, meillä on vastaus (lähes) kaikkiin kysymyksiisi!

Lähde mukaan T1D-retkeilykouluun! Koulu koostuu kahdesta osuudesta: 

  • retkeilyn alkeet -webinaarista 18.7.
  • viikonlopun mittaisesta vertaistukiretkestä Repoveden kansallispuistoon (Perjantai 4.8.) Lauantai 5.8.-Sunnuntai 6.8.

Osallistujien tulee olla Diabetesseura T1D ry:n jäseniä.

Jatka lukemista T1D-retkeilykoulu

Diabetestreffit 2022

Loppuvuoden huipputapahtuma kutsuu taas!

Järjestyksessään kolmannet Diabetestreffit järjestetään 26.-27.11.2022 Ikaalinen Spa & Resortissa, Ikaalisissa. Viikonlopun teemana on “Uusia kohtaamisia, uusia ideoita”, ja teemaan liittyen tarjolla on vertaistukea, luentoja, aktiviteetteja sekä tietysti mahdollisuus omatoimiseen hyvinvoinnin edistämiseen.

Jatka lukemista Diabetestreffit 2022

Neulo itsellesi T1D-villasukat!

Syksyn hämärtyessä on ihana päästä taas tarttumaan puikkoihin ja neulomaan villasukkia! Mitä jos yhdet villasukat olisivatkin T1D-sukat?! Hallitus teki itsediagnoosin ja nyt meissä kaikissa asuu pieni #neuloosibeetikko! 🧦🧦 Katso hallituksen sukkamalli alta tai kehitä ihan oma mallisi! Ota kuva T1D-sukistasi ja tägää ne somessa #neuloosibeetikko, niin jaamme ne omilla kanavillamme.

Jatka lukemista Neulo itsellesi T1D-villasukat!

Kulinaristikerho JA PSDY esittää: ETÄMAKUMATKA GEORGIAAN

Diabetesseura T1D ry:n kulinaristikerho yhteistyössä Pääkaupunkiseudun Diabetesyhdistyksen kanssa järjestää jäsenilleen yhteisen Georgialaisen verkkokokkausillan, jonka aikana pääset sukeltamaan monipuolisen georgialaisen keittiön salaisuuksiin omassa keittiössäsi. Kokkaat siis kotonasi, etäyhteydellä muiden kanssa! Kurssi järjestetään keskiviikkona 27.10. klo 17.30-19.30.

Jatka lukemista Kulinaristikerho JA PSDY esittää: ETÄMAKUMATKA GEORGIAAN

Diabetestreffit 2021

Mistä koostuu hyvinvointi? Tule hyvän olon etsintämatkalle Hämeenlinnaan!

Kokonaisvaltainen hyvinvointi koostuu ainakin mielen hyvinvoinnista, liikkumisen ilosta ja oikeasta ravinnosta. Jäsenistömme hyvinvointi on meille tärkeää, ja siksi Diabetesseura T1D ry järjestää (VIHDOIN!) Diabetestreffit -hyvinvointiseminaarin 20.-21.11.2021 Hämeenlinnan kylpylähotelli Scandic Aulangolla. Viikonlopun teemana on “Tyypin 1 diabetes ja hyvinvointi – olet miten voit!”, ja teemaan liittyen tarjolla on luentoja, aktiviteetteja, vertaistukea ja vinkkejä sekä tietysti mahdollisuus omatoimiseen hyvinvoinnin edistämiseen.

Jatka lukemista Diabetestreffit 2021

hyvinvointia vertaistuesta – voi hyvin diabeteksen kanssa

Diabetesseura T1D järjestää jäsenilleen vertaistuellisen asiantuntijaluentosarjan verkossa! Tapahtuma koostuu neljästä tapaamiskerrasta huhti-kesäkuussa. Jokaisella kerralla ryhmä kuulee illan teeman liittyvän alustuksen asiantuntijalta, jonka jälkeen keskustelee alustuksen pohjalta illan teemasta. Mukaan mahtuu 10 osallistujaa, ilmoittautumalla sitoudut osallistumaan kaikkiin neljään iltaan.

Jatka lukemista hyvinvointia vertaistuesta – voi hyvin diabeteksen kanssa

Diabetesseuran vuoden 2021 toimintasuunnitelma

Mitä Diabetesseuralla on luvassa tänä vuonna? Korona vaikuttaa toimintaamme paljon edelleen, mutta järjestämme tapahtumia mahdollisuuksien mukaan verkon välityksellä. Syksylle uskaltauduimme suunnittelemaan myös livetapaamisia!

Diabetesseuran toimintakausi vaihtuu vuodenvaihteen sijaan aina keväisin vuosikokouksen jälkeen. Meillä ei ole syyskokousta, vaan ainoastaan yksi vuosikokous, jossa valitaan aina uusi hallitus ja käsitellään edellisen kalenterivuoden tilinpäätös ja toimintakertomus.

Alla näet tämän vuoden toimintaamme liittyvän vuosikellon. Monilla tapahtumilla ei ole vielä tarkkoja päivämääriä, mutta näet niiden suunnitellut ajankohdat alta!

Etkö näe vuosikelloa? Klikkaa tästä.

Osallistu diabetestutkimukseen!

Hei ykköstyyppiläinen, osallistu diabetestutkimukseen!🙏 Åbo Akademin tutkijat haluavat selvittää ykköstyyppiläisten diabetekseen liittyvän tiedon hankintaan ja käyttämiseen liittyviä asioita. Tässä tutkijoiden viesti:

Olemme informaatiotutkimuksen alan tutkijoita Åbo Akademista ja haemme haastattelututkimukseen nuoria aikuisia (18-29-vuotiaita), joilla on diabetes ja jotka ovat kiinnostuneita jakamaan näkemyksiään ja kokemuksiaan diabetekseen liittyvästä tiedonkäytöstään. Tutkimuksen tarkoituksena on saada enemmän tietoa siitä, miten ja miksi henkilöt joilla on diabetes saavat/hankkivat ja käyttävät diabetekseensa liittyvää tietoa, tai mahdollisesti jopa välttävät tällaisen tiedon saamista. Kyseessä on projekti, joka toteutetaan sekä Suomessa että Skotlannissa. Haastattelu tehdään tulevan syksyn aikana (loka-marraskuun aikana) etänä esim. Skypen, Zoomin tai vastaavan sovelluksen kautta. Haastatteluun on hyvä varata aikaa puolesta tunnista tuntiin. Jos kiinnostuit asiasta, ilmoittaudu haastattelun

verkkolomakkeella https://survey.abo.fi/lomakkeet/12845/lomake.html Voit ilmoittautua myös soittamalla meille tai sähköpostitse.

Gunilla Widén, professori, gunilla.widen@abo.fi, puh.: 050-4053255

Kristina Eriksson-Backa, dosentti, kristina.eriksson-backa@abo.fi,  puh.: 046-9216496