Blogi

hyvinvointia vertaistuesta – voi hyvin diabeteksen kanssa

Diabetesseura T1D järjestää jäsenilleen vertaistuellisen asiantuntijaluentosarjan verkossa! Tapahtuma koostuu neljästä tapaamiskerrasta huhti-kesäkuussa. Jokaisella kerralla ryhmä kuulee illan teeman liittyvän alustuksen asiantuntijalta, jonka jälkeen keskustelee alustuksen pohjalta illan teemasta. Mukaan mahtuu 10 osallistujaa, ilmoittautumalla sitoudut osallistumaan kaikkiin neljään iltaan.

Käypä hoito -suosituksessa todetaan, että diabeteksen hoidon ja omahoidon ohjauksen tärkeimpiä tavoitteita ovat tukea sairastuneen fyysistä, psyykkistä ja sosiaalista hyvinvointia ja valmiuksia vaikuttaa omaan hyvinvointiinsa ilman kohtuuttomia rajoituksia. Omahoidossa jaksamisessa tarvitaan paljon tukea, ja tällä tapahtumalla haluamme tarjota asiantuntijatietoon perustuvaa tukea valtakunnallisella tasolla, helposti saavutettavasti verkossa.

 • Luentosarja ja sen tarjoilut (kyllä, verkkotapahtumassa voi olla tarjoiluja! 😉 ) ovat osallistujille maksuttomia.
 • Tapaamiset järjestetään Google Meet -alustalla tiistai-iltaisin kello 18:00-19:45
  • 27.4.
  • 11.5.
  • 25.5.
  • 8.6.
 • Luentosarjan asiantuntijoina toimivat diabetologi Markku Saraheimo, ravitsemusterapeutti Sini Lähteenmäki, fysioterapeutti Pinja Talala ja psykologi Kirsi Ikuli.
 • Ennen jokaista tapaamiskertaa osallistujat saavat sähköpostitse koodin, jolla voi hakea itselleen luentotarjoilut kotiin.
 • Osallistujat vastaavat nimettömästi lyhyeen alku- ja loppukartoitukseen, jonka avulla voidaan arvioida luentosarjan vaikuttavuutta osallistujien hyvinvointiin.
 • Tapaamiset toteutetaan STEA:n tuella

Luentosarja järjestetään Google Meet -alustalla. Google Meetiä varten tarvitaan Google-tili. Jos sinulla ei ole Google-tiliä, voit luoda sen ilmaiseksi täällä. Koneelle ei tarvitse asentaa mitään, voit käyttää Google Meet -palvelua myös suoraan selaimeltasi. Ohjeita Google Meetin käyttöön löydät Googlen tukisivulta.

Järjestämme testihetken Google Meetin käytöstä maanantaina 26.4. klo 18:00-18:30, testihetkeen ei tarvitse ilmoittautua. Linkki testihetkeen lähetetään ilmoittautuneille sähköpostilla.

Ilmoittaudu viimeistään 18.4.2021 alla olevasta napista! 🙂

Diabetesseuran vuoden 2021 toimintasuunnitelma

Mitä Diabetesseuralla on luvassa tänä vuonna? Korona vaikuttaa toimintaamme paljon edelleen, mutta järjestämme tapahtumia mahdollisuuksien mukaan verkon välityksellä. Syksylle uskaltauduimme suunnittelemaan myös livetapaamisia!

Diabetesseuran toimintakausi vaihtuu vuodenvaihteen sijaan aina keväisin vuosikokouksen jälkeen. Meillä ei ole syyskokousta, vaan ainoastaan yksi vuosikokous, jossa valitaan aina uusi hallitus ja käsitellään edellisen kalenterivuoden tilinpäätös ja toimintakertomus.

Alla näet tämän vuoden toimintaamme liittyvän vuosikellon. Monilla tapahtumilla ei ole vielä tarkkoja päivämääriä, mutta näet niiden suunnitellut ajankohdat alta!

Etkö näe vuosikelloa? Klikkaa tästä.

Osallistu diabetestutkimukseen!

Hei ykköstyyppiläinen, osallistu diabetestutkimukseen!🙏 Åbo Akademin tutkijat haluavat selvittää ykköstyyppiläisten diabetekseen liittyvän tiedon hankintaan ja käyttämiseen liittyviä asioita. Tässä tutkijoiden viesti:

Olemme informaatiotutkimuksen alan tutkijoita Åbo Akademista ja haemme haastattelututkimukseen nuoria aikuisia (18-29-vuotiaita), joilla on diabetes ja jotka ovat kiinnostuneita jakamaan näkemyksiään ja kokemuksiaan diabetekseen liittyvästä tiedonkäytöstään. Tutkimuksen tarkoituksena on saada enemmän tietoa siitä, miten ja miksi henkilöt joilla on diabetes saavat/hankkivat ja käyttävät diabetekseensa liittyvää tietoa, tai mahdollisesti jopa välttävät tällaisen tiedon saamista. Kyseessä on projekti, joka toteutetaan sekä Suomessa että Skotlannissa. Haastattelu tehdään tulevan syksyn aikana (loka-marraskuun aikana) etänä esim. Skypen, Zoomin tai vastaavan sovelluksen kautta. Haastatteluun on hyvä varata aikaa puolesta tunnista tuntiin. Jos kiinnostuit asiasta, ilmoittaudu haastattelun

verkkolomakkeella https://survey.abo.fi/lomakkeet/12845/lomake.html Voit ilmoittautua myös soittamalla meille tai sähköpostitse.

Gunilla Widén, professori, gunilla.widen@abo.fi, puh.: 050-4053255

Kristina Eriksson-Backa, dosentti, kristina.eriksson-backa@abo.fi,  puh.: 046-9216496

Diabetesseura T1D:n Kulinaristikerho esittää: VEGEKOKKAUSKURSSI

T1D:n kulinaristikerho järjestää jäsenilleen yhteisen verkkokokkausillan, jonka aikana kokataan vegaanisia reseptejä ja opitaan hyödyntämään perusruokakaupan vegaanituotevalikoimaa. Kokkaat siis omassa keittiössäsi, mutta etänä muiden kanssa! Kurssin vetäjä antaa ohjeita koko kokkausprosessin ajan. Illan päätteeksi nautitaan yhdessä kokattu illallinen, viinin kanssa tai ilman. Kurssi pidetään perjantaina 23.10. klo 17.30 alkaen, ja sen kesto on noin kolme tuntia.

Kurssin hinta on Diabetesseura T1D:n jäsenille 3€, minkä lisäksi osallistujien kustannukseksi tulee reseptejä varten tarvittavat raaka-aineet. Tämän ostoskassin hinta on 10-40€ riippuen siitä minkä tyyppisiä merkkejä suosit ja mitä löytyy kotoa ehkä jo valmiiksi. Kaikki raaka-aineet löytyvät perusruokakaupasta. Muista siis varata aikaa kaupassakäyntiin ennen kurssia!

Osallistujat saavat noin viikkoa ennen tilaisuutta infoviestin, josta löytyy mm.  illan menu, raaka-ainelista, lista tarvittavista keittiötarvikkeista, juomasuositukset sekä kurssin vetäjän puhelinnumero siltä varalta, että tarvitset apua ruokakaupassa uusien tuotteiden kanssa. Kurssin jälkeen saat vielä kattavan e-kurssikirjan (pdf) ja lisää vegekokkailuvinkkejä.

Kurssin rakenne:

Klo 17.30: Kokoontuminen ja lyhyt teoriaosuus

 • Kokkaamista yhdessä; Valmistamme alku-, pää- ja jälkiruoan. Opettaja kokkaa samaan aikaan kuin muut.
 • Kokattujen ruokien esittely muulle ryhmälle
 • Ruokien maistelu

Noin klo 20.30: Kurssin päätös, avoin yhteinen ateriointi ja vapaata keskustelua

Ilmoittaudu 14.10. mennessä ostamalla lippusi verkkokaupastamme. Muista mainita mahdolliset erikoisruokavaliot ja allergiat. Kokkausilta on lähtökohtaisesti vegaaninen, gluteeniton, maidoton ja kananmunaton. Tarkistamme oston tehneen nimen jäsenrekisteristämme.

HUOM! Ilmoittautuminen mukaan on mahdollista kurssia edeltävään päivään keskiviikkoon 21.10. asti, mutta 14.10. jälkeen ilmoittautuneille emme valitettavasti voi taata erikoisruokavalion huomioimista kurssijärjestäjän puolelta. Itse voit tietysti tuunata reseptejä kuten haluat!

SIIRRETTY Diabetestreffit 2020

TAPAHTUMA ON SIIRRETTY, UUSI AIKATAULU ILMOITETAAN MYÖHEMMIN.

Hyvinvointi on meille kaikille tärkeää, tänä päivänä jopa aiempaa enemmän. Vaikka tämänhetkinen koronavirustilanne haastaa meitä kaikkia monilla tavoin, suunnittelemme jo tulevaa ja yhdistyksen syksyn tapahtumia positiivisin ja toiveikkain mielin. Tapahtuma toteutetaan, jos vain suinkin mahdollista. Tällä hetkellä lokakuun tapahtumat näyttävät mahdollisilta.

Mistä koostuu hyvinvointi? Tule hyvän olon etsintämatkalle Hämeenlinnaan!

Kokonaisvaltainen hyvinvointi koostuu ainakin mielen hyvinvoinnista, liikkumisen ilosta ja oikeasta ravinnosta. Jäsenistömme hyvinvointi on meille tärkeää, ja siksi Diabetesseura T1D ry järjestää Diabetestreffit -hyvinvointiseminaarin 3.-4.10.2020 Hämeenlinnan kylpylähotelli Scandic Aulangolla. Viikonlopun teemana on “Tyypin 1 diabetes ja hyvinvointi – olet miten voit!”, ja teemaan liittyen tarjolla on luentoja, vertaistukea ja vinkkejä sekä tietysti mahdollisuus omatoimiseen hyvinvoinnin edistämiseen.

Viikonlopun luennot käsittelevät teemaa monesta eri näkökulmasta, tarkoituksena tuoda sinulle uudenlaisia työkaluja ja motivaatiota oman hyvinvoinnin ylläpitämiseksi ja parantamiseksi. Älä huoli jos et ole superdiettaaja/-liikkuja/-hyvinvoija, haluamme luoda tapahtuman, jossa kaikkien olisi mahdollista löytää vinkkejä omaan hyvinvointiinsa ja lisämotivaatiota hyvissä päätöksissä pysymiseen.

Alustava ohjelma:

Luvassa on kattava teoriapaketti hyvivoinnista unohtamatta hotellin tarjoamia käytännön harjoittelun mahdollisuuksia! Luentosessioiden jälkeen voit treenata hotellin salilla tai rentoutua kylpylässä, tähän on varattu ohjelmasta erikseen aikaa! Tapahtuma alkaa lauantaina klo 11.00 lounaalla, ja päättyy sunnuntain uloskirjautumiseen ja lounaaseen noin klo 12.

(aikataulu tarkentuu ennen tapahtumaa 😉, pidätämme oikeuden muutoksiin)

LA 3.10.2020

Noin kello 11:00 aloitus yhteisellä lounaalla


Ensimmäinen puheenvuoro: Jenni Saloranta, diabetespsykologi, Diabetes Mielessä


Kahvitauko


Toinen puheenvuoro


Pidempi kahvitauko, majoittuminen


Kolmas puheenvuoro/liikuntasessio


Rentoa yhdessäoloa ja mahdollisuus hyödyntää hotellin kylpyläosastoa, kuntohuonetta ja vesijumppia (hotelliasiakkaille maksuttomia)


Noin klo 19:30 omakustanteinen illallinen

SU 4.10.2020

Hotellin buffetaamiainen


Kolmas puheenvuoro: Tyypin 1 diabeetikoiden kokemuksia hiilihydraattien, proteiinien ja rasvojen vaikutuksista verensokeritasapainoon. Janne Makkonen, valmistuva ravitsemustieteen opiskelija


Hyvinvointiseminaarin päätös


12:00 uloskirjautuminen & lounas

Osallistumismaksut:

 • Diabetesseura T1D ry:n jäsenet 86 €
 • Muut diabeetikot ja diabeetikoiden seurassa saapuvat 106 €. Myös ei-diabeetikot ovat tervetulleita mukaan.
 • Hinta sisältää seminaariohjelman (mukaan lukien kylpyläosaston itsenäisen käytön), majoituksen la-su, lounaan sekä lauantaina että sunnuntaina, kokouskahvit sekä runsaan hotelliaamiaisen. Majoitus tapahtuu kahden hengen huoneissa, yhden hengen huone saatavilla lisämaksusta (43 €).

Ilmoittaudu mukaan maksamalla varausmaksu (jäsenet 30 €, muut 50 €) verkkokaupassamme viimeistään torstaina 30.7.2020. Loppulasku lähetetään perjantaina 31.7.2020 eräpäivällä 14.8.2020, tarkistamme jäsenalennukseen oikeuttavat jäsentiedot jäsenrekisteristämme. Varausmaksun maksaminen = sitova ilmoittautuminen. Varausmaksu palautetaan esimerkiksi lääkärintodistusta vastaan.

Tervetuloa voimaan hyvin Aulangolle!

Diabetesseuran kuluvan vuoden toimintasuunnitelma

Viime lauantaina 22.2. pidettiin Diabetesseura T1D ry:n vuosikokous ja samalla valittiin puheenjohtaja ja hallitus seuraavaan vuosikokoukseen saakka. Kokoonpanoksi valittiin seuraava:

Puheenjohtaja: Nelli Bäckman
Hallituksen jäsenet: Jere Koppanen, Miika Rautiainen, Minni Mankki, Anna-Maria Virtanen, Katri Frigård, Saija Ala-Hannula, Elina Kuivalainen ja Jaana Määttä.

Vuosikokouksessa vahvistettiin myös vuoden 2020 toimintasuunnitelma. Tässä suunnitelman päälinjat:

 • Toimitamme yhdessä jäsenistön kanssa Ykkönen-jäsenlehden kolmannen numeron.
 • Teemme diabetekseen liittyvää viestintää (webissä, uutiskirjeessä ja somessa) sekä koordinoimme tempauksia, kuten #kesäbeetikko-Instagram-toimintaa sekä mahdollisesti joulun alla Tontturalli-lahjatempauksen.

Järjestämme tapahtumia, kuten:

 • Kolme kertaa vuoden aikana kokoontuvan Kulinaristikerhon, huvipuistopäivän Hämeenlinnassa kesällä, Diabetestreffit-hyvinvointiseminaarin syksyllä sekä retkeilypäivän loppusyksystä.

Yhdistyksen omaa toimintaa kehitetään tänä vuonna kiinnittämällä huomiota erityisesti jäsenkokemuksen parantamiseen.

Lisäksi haluamme tukea Diabetesliittoa heidän työssään diabeetikkojen edunvalvojana. Tätä tavoitetta tavoittelemme osallistumalla mahdollisuuksien mukaan diabetesyhdistysten maakuntaverkostoihin, Diabetesliiton yhteistyöelimiin, liiton kokoukseen ja järjestöpäiville.

Iloinen talvipäivä Helsingissä!

Hokkarit, kaunarit, mitkä tahansa kaapista löytyy, nyt niille on käyttöä!

Lähde mukaan talviseen Helsinkiin viettämään kanssamme talvipäivää luistelun ja/tai kaakaon merkeissä lauantaina 15.2.2020. Ohjelmassa vapaata luistelua, rentoa yhdessäoloa ja tietenkin yhteinen illallinen. Luistelu on Diabetesseura T1D:n jäsenille ilmainen, illallinen on omakustanteinen.


Mukaan saat tuoda myös kaverin, mutta tästä joukosta löytyy varmasti seuraa myös yksin saapuville! Tapaamme klo 16:00 Helsingin Rautatientorilla sijaitsevan Jääpuiston edustalla, lipunmyyntitiskin vieressä. Jääpuistosta on mahdollista myös vuokrata luistimia 6 euron omakustannehintaan (lisätietoa luistinvuokrasta täältä).

Luistelemasta jatkamme rennolla aikataululla syömään läheiseen Ravintola Belgeen, josta on varattu pöytä klo 18.00.


Nähdään jääpuistossa!

Syksyn Diabetestreffit sujuivat loistavasti!

Terveiset lokakuisesta Hämeenlinnasta! Diabetesseura T1D:n ensimmäiset Diabetestreffit pidettiin kylpylähotelli Aulangolla kirpeänä lokakuun viikonloppuna. Paikalla oli reilut parikymmentä jäsenistön edustajaa, ja tällä jengillä saatiinkin oivalliset treffit aikaiseksi aina ensivaikutelmista pilkkuun asti.

Viikonlopun teemana oli paitsi oman liikuntamotivaation löytäminen, myös itsensä ylittäminen ja rajojen venyttäminen, missä kohti ne sitten ovatkaan. Tehokkaasti pakatun päivän ensimmäisen luennon piti ultrajuoksija, 1-tyypin diabeetikko Juha ”Jupe” Nurmela, joka kertoi mm. kuukauden kestäneestä Suomi 100 –juoksusta Nuorgamista Helsinkiin (kyseisestä reissusta lisää juttua täältä. Jupe on myös juossut mm. maratonin takaperin, mutta kukapa meistä ei hypopäissään kaikenlaista keksisi. Jupen tarina voi toimia inspiraationa myös niille, jotka aloittavat niin sanotusti ”alusta”, sillä niin Jupekin useampi vuosi sitten teki. 

Seuraavaksi ääneen päästettiin arktinen retkeilijä Jenni Nurminen. Jenni hiihti Tuulen tytöt –nimisen kolmen naisen tiiminsä kanssa Grönlannin halki kynillä pistellen eli ihan oikeasti kylmissä olosuhteissa.  Jennin tarinasta opimme, että huolellisella suunnittelulla ja tahdonvoimalla niitä omia rajoja on mahdollista venyttää vielä vähän lisää. Jennin reissusta voit lukea lisää vaikkapa täältä!

Case-tarinoiden jälkeen päästiin vielä hetkeksi pohtimaan omia liikuntatottumuksia ja motivaatiota psyykkisen valmentajan Katja Kokon johdolla. Sunnuntain luennolla pyrimme myös ylittämään sekä henkisiä että fyysisiä kynnyksiä treenaamiselle, joksi siis laskettiin myös viikonlopun aikana tehdyt kylpylävierailut ja kävelylenkit, sekä tietysti villit muuvit baarin tanssilattialla. Jokaiselle löytyy oma tapa pitää huolta itsestään ja kunnostaan. Parasta hetkeä aloittaa ei tule koskaan, mutta toiseksi paras on tänään.

Kiitos koko porukalle aktiivisesta osallistumisesta sekä luennoilla että niiden ulkopuolella ;), toivottavasti nähdään myös tulevissa tapahtumissa!

Diabetesseuran Tontturalli tulee! – Anna lahja, vastaanota lahja – jaa joulumieltä!

kuvassa on joulupukkipiirroshahmo

Diabetesseura T1D ry järjestää ensimmäistä kertaa Tontturallin! Ulkomailla Secret Santa -nimellä tunnettu toimintatapa tarkoittaa sitä, että jokainen osallistuja hankkii ja lähettää toiselle osallistujalle joululahjan. Kaikki osallistujat pääsevät siten jakamaan ja vastaanottamaan joulumieltä.

Miten pääsen mukaan Diabetesseuran Tontturalliin?

Lähetämme viikon kuluttua kaikille Diabetesseuran jäsenille sähköpostilla linkin ilmoittautumislomakkeelle. Lomakkeella kysytään osallistujan yhteystiedot sekä tietoa kiinnostuksen kohteista ja allergioista. Kun ilmoittautumisaika on ohitse, jokainen ilmoittautunut saa toisen ilmoittautuneen tiedot. Kaikki tiedot, mitä kirjoitat ilmoittautumislomakkeelle, toimitetaan sille osallistujalle, jonka tehtävänä on toimittaa sinulle lahja. Näiden tietojen turvin lahjan antaja voi miettiä kivan lahjan, paketoida sen ja lähettää sen postitse lahjan vastaanottajalle.

Lähetä joululahjasi vastaanottajalle viimeistään 19.12.2019. Ota huomioon, että lahjan hankkimisesta ja postittamisesta tulee sinulle kuluja. Ilmoittautumalla mukaan Tontturalliin sitoudut toimittamaan joululahjan parillesi. Tontut tietävät kyllä, jos lahja jää postittamatta.

ÄÄK! En ole Diabetesseuran jäsen!

Ei hätää, ehdit vielä liittyä jäseneksemme, kunhan teet sen maailman diabetespäivään 14.11. mennessä! Jäseneksi liittyminen kannattaa muutenkin, sillä kaikki liittyneet saavat samalla hinnalla tämän ja ensi vuoden jäsenyyden. Jäsenlasku lähetetään alkuvuodesta 2020.

Jäsenmaksulla saat jäsenhinnat yhdistyksemme tapahtumiin, ensi vuoden Ykkönen-jäsenlehden sekä paljon muita jäsenetuja!

Diabetesseura T1D ry:n rooli Tontturallissa on yhdistää lahjan antajat ja lahjan vastaanottajat. Jokainen ilmoittautunut pääsee antamaan ja vastaanottamaan lahjan. Diabetesseura ei ota vastuuta lahjojen toimittamisista, vaan jokainen osallistuja huolehtii itse omasta lahjastaan.

#tontturalli2019

Vapaaehtoisena rakkaudesta lajiin

Vapaaehtoisyhdistyksessä ei ole palkattuja työntekijöitä, vaan kaikki syntyy yhteisöllisyyden voimasta ja halusta tehdä diabeetikoiden huomisesta piirun verran parempi. Mutta millaista on diabetesyhdistyksen hallituksen arki?

Diabetesseuran hallitus piti tänään vuoden kolmannen työskentelypäivänsä. Päivän aikana me, kuusi ykköstyypin diabeetikkoa, pyöritimme hieman byrokratian rattaita, arvioimme tehtyjä tapahtumia ja lehteä sekä suunnittelimme tulevaa.

Kokouspäivä alkoi kymmenen jälkeen aamupäivällä kuulumisten vaihdolla ja kokoukseen valmistautumisella. Laitoin läppärin ja webbikameran tulille, jotta flunssan jälkimainingeissa oleva sihteerikin pääsisi osallistumaan päivään. 

Käsittelimme ensimmäiset viisi kohtaa asialistalla nopeasti. Avasimme kokouksen, totesimme läsnäolijat ja sen, että kokouskutsu lähti ajoissa sekä hyväksyimme esityslistan kokouksen työjärjestykseksi. Paperi pyöritettiin ripeästi pakettiin, jotta päästiin keskittymään varsinaisiin aiheisiin. 

Kävimme puolessa välissä kokouspäivää lounastauolla.

Kuinka monta jäsentä Diabetesseurassa on?

Ensimmäisenä mielenkiintoisena asiana listalla olivat jäsenasiat. Kesäkuusta alkaen Diabetesseuran jäsenmäärä on kasvanut 21 henkilöllä, ollen nyt 367! Siinäpä aihetta iloon! Jäsenmäärän kehitys kirittää meitä – on mukava huomata, että kaikki tekemämme työ poikii yhä uusia jäseniä! Se kannustaa meitä tekemään entistä parempia juttuja huomiselle. Jokainen jäsen on meille tärkeä ja jäsenmaksuista kertyvää tuloa ei pidetä tilillä korkoa kasvamassa, vaan kierrätetään mahdollisimman tarkasti jäsenistön hyväksi edullisten tapahtumien, yhteisöllisten projektien ja jäsenlehden muodossa.

Uusille jäsenille lähetettävän esitteen luonnos.

Seuraavaksi käytiin läpi uusille jäsenille lähetettävää esitettä. Kun henkilö liittyy Diabetesseuran jäseneksi, diabetesyhdistysten kattojärjestö Diabetesliitto lähettää hänelle uuden jäsenen materiaalipaketin. Päätimme keväällä, että haluamme oman tervehdyksemme osaksi tuota pakettia. Esitteellä kerromme toiminnastamme ja kutsumme jäsenen mukaan toimintaamme.

Haluamme myös kuulla uusien jäsenten toiveita, huolia ja tarpeita, joten lisäsimme esitteeseen linkin lyhyeen kyselyyn. Korvat pitää olla auki, jotta toimintaa voi kehittää oikeaan suuntaan. Lähetämme myös jäsenmaksunsa maksamatta jättäneille kyselyn siitä, että mitä olisimme voineet tehdä paremmin, jotta he olisivat pysyneet edelleen mukana.

Byrokratian rattaat pyörivät päivän aikana, kun pohdimme lakisääteisten vuosikertomuksen ja talousraportin sisältöä.

Arvioinnissa kesän ja syksyn tapahtumat sekä jäsenlehti

Viimeinen suurempi kokonaisuus kokouspäivässä oli kesän ja syksyn toiminnan palautteet. Järjestimme kesällä huvipuistopäivän Linnanmäellä, panimokierroksen Tampereella, syksyllä Diabetestreffit-vertaistukiviikonlopun Aulangolla ja toimitimme Ykkönen-jäsenlehden. Tapahtumista oli tullut paljon positiivista palautetta ja myös kehitysideoita. Tapahtumat tulevat saamaan jatkoa ensi vuonnakin. 

Ykkönen-jäsenlehti oli lähtenyt yhteensä noin 1200 vastaanottajalle, mutta palautetta olimme saaneet vain kourallisen verran. Keskustelimme siitä, että kannattaako lehteä tulevaisuudessa tehdä edelleen. Tarvitsisimme lisää jäsenten palautetta lehdestä. Lehti on aina iso panostus niin ajallisesti kuin myös rahallisesti. Sitä ei kannata tehdä, jos sitä ei koeta tärkeäksi ja se ei tuota lisäarvoa. Paukut kannattaa silloin laittaa johonkin muuhun jäseniä palvelevaan toimintaan. Jos haluat antaa oman mielipiteesi Ykkönen-lehdestä, käy vastaamassa lehtikyselyymme täällä.

Lopuksi suunnittelimme ensi vuoden toimintaa. Haluamme kerätä tietoa nykyisiltä jäseniltä siitä, mitä he toivovat meiltä. Haluamme järjestää viikonlopputapahtumia, iltatapahtumia, reissuja ja retkiä sekä tuottaa jäsenistöllemme mukavia kokemuksia ja vertaistukea. 

Jokainen meistä välittää aidosti siitä, että diabeetikot voisivat paremmin ja löytäisivät vertaistuesta sitä hiljaista voimaa, joka auttaa jaksamaan elämää diabeteksen kanssa.

Tekstin kirjoitti valokuvauksesta välillä liian innostunut hallituksen jäsen Miika.