Haluaisitko olla mukana tekemässä tämän vuoden Ykkönen-jäsenlehteä? Voit tutustua viime vuoden lehteen alta. Kaipaamme lehteen sekä tekijöitä että niitä, jotka voisivat kertoa lehdessä oman tarinansa. Ei haittaa, vaikka sinulla ei olisi kokemusta juttujen tekemisestä! Riittää, että kynä pysyy kädessäsi ja olet kirjoittanut aiemmin vaikka päiväkirjaan tai omaan pöytälaatikkoon. Perehdytämme ja sparraamme sinua juttusi teossa. Juttujen tyyli voi olla vaikka sivun mittainen kolumni, haastattelujuttu tai aineistojuttu. Mietitään yhdessä, mikä sopisi juuri sinulle!

Kaipaamme aina myös haastateltavia kansijuttuun ja myös pienempiin henkilöjuttuihin.

Ykkösen seuraavaa numeroa silmälläpitäen järjestämme lehtikirjoituskoulutuksen sunnuntaina 21.4. klo 18 Google Meets -alustalla. Koulutus on suunnattu kaikille vapaaehtoislehteen kirjoittamisesta kiinnostuneille. Voit tulla mukaan, vaikka et kirjoittaisikaan seuraavaan Ykköseen. Jos haluaisit osallistua koulutukseen, niin täytä allaoleva verkkolomake ja kirjoita lopun laatikkoon, että haluat vain osallistua koulutukseen. Lähetämme linkin sinulle sähköpostilla!

Koulutuksessa käsitellään mm. erilaisia juttutyyppejä, lehtijutun kieltä, suunnittelua ja ideointia, kirjoittamista, haastattelun tekemistä ja lisäksi saat konkreettisia vinkkejä jutun aloittamiseen, kiinnostavaan rakenteeseen ja otsikointiin.

Jos haluaisit kertoa tarinasi, tulla mukaan tekemään lehteä tai vain osallistua lehtiperehdytykseen, niin täytä tämä verkkolomake.