Tule mukaan voimauttavan valokuvauksen viikonloppukurssille!

Diabetesseura T1D ry on järjestämässä 29.-31.3.2019 voimauttavan valokuvauksen kurssia Tampereella. Mukaan mahtuu 12 henkeä ja osallistuminen maksaa 25–40 euroa.

Viikonlopun aikana osallistujat pääsevät tutkimaan omaa suhdettaan diabetekseen valokuvauksen kautta. Parityönä toteutettava kurssi antaa kuvattavalle itselleen luvan määritellä, minkälaisena hän haluaa tulla nähdyksi. Kurssille osallistujien valokuvista teetetään valokuvataulut, ja kaikista tauluista järjestetään näyttely myöhemmin ilmoitettavassa julkisessa tilassa syksyllä 2019. Osallistuja saa oman taulunsa itselleen näyttelyn jälkeen. Viikonlopusta tehdään myös juttu Diabetesseuran Ykkönen-jäsenlehteen ja jutussa käytetään viikonlopun aikana tuotettuja valokuvia. Osallistuminen ei edellytä valokuvauksen osaamista ja kuvauskalustona käytetään osallistujien omia kameroita (kännykkäkamera, pokkari, järkkäri).

Päivitys 20.2. klo 15.50: Sivulla oli aiemmin virheellistä tietoa siitä, että kurssi olisi ilmainen ja vain majoittujilta pyydetään 40 euron maksu. Viikonloppukurssin hinta onkin 25 euroa ja lisäksi jos tarvitset Tampereelta majoituksen (4hh Omena Hotellista), maksaa se 15 euroa lisää (yhteensä 40 euroa). 25 euron kurssimaksu sisältään ruokailut, koulutuksen ja 49 euron arvoisen valokuvataulun omasta kuvasta. Kuvan saa itselleen valokuvanäyttelyn jälkeen. Viikonloppuun kuuluu perjantaina iltapala, lauantaina aamupala, lounas ja välipala sekä sunnuntaina aamupala ja lounas. Lauantain illallinen on omakustanteinen.

Kurssin runko on seuraavanlainen:
1. Ennakkotehtävä osallistujille, jonka purkamisen kautta virittäydytään
teemaan kun tavataan

2. Perjantaina klo 18 alkaen saapuminen & tutustumista ryhmässä ja vapaamuotoinen illanvietto

3. Lauantaiaamuna aloitamme varsinaisen työskentelyn. Ohjaajan johdolla:

  • puramme ennakkotehtävät,
  • tutustumme voimauttavaan valokuvaukseen ja sen periaatteisiin
  • käydään läpi kuvausprosessiin liittyviä asioita sekä kuvaajan ja päähenkilön vastuita ja toimintaa,
  • muodostetaan parit ja suunnitellaan kuvausretkeä lähiympäristöön
  • kuvataan (noin 3-5 tuntia)
  • pari käy läpi kuvausretken kuvia
  • illalla omakustanteinen vertaistukidinneri

4. Sunnuntaina

  • Parit esittelevät 2-5 valikoitua kuvaa eilisen retkeltä, keskustelu ja palaute
  • päätetään prosessi ja lähdetään kotimatkalle.

Ilmoittautuminen kurssille avautuu keskiviikkona 20.2. klo 20. Hae siis mukaan yhteisölliseen projektiin, jonka lopputuloksena syntyy valokuvanäyttely ykköstyypin diabeetikoista. Kurssin vetää voimauttavan valokuvauksen ammatilliset opinnot Tampereen kesäyliopistossa suorittanut draamapegagogi ja työnohjaaja Jutta Laino-Tabell.

Kurssi on tarkoitettu Diabetesseura T1D ry:n ja Tampereen Diabetesyhdistyksen jäsenille. Jäsenyys tarkastetaan noin viikon kuluttua ilmoittautumisesta, joten ehdit vielä liittyä mukaan!

Ilmoittaudu mukaan täältä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *