Syksyn Diabetestreffit sujuivat loistavasti!

Terveiset lokakuisesta Hämeenlinnasta! Diabetesseura T1D:n ensimmäiset Diabetestreffit pidettiin kylpylähotelli Aulangolla kirpeänä lokakuun viikonloppuna. Paikalla oli reilut parikymmentä jäsenistön edustajaa, ja tällä jengillä saatiinkin oivalliset treffit aikaiseksi aina ensivaikutelmista pilkkuun asti.

Viikonlopun teemana oli paitsi oman liikuntamotivaation löytäminen, myös itsensä ylittäminen ja rajojen venyttäminen, missä kohti ne sitten ovatkaan. Tehokkaasti pakatun päivän ensimmäisen luennon piti ultrajuoksija, 1-tyypin diabeetikko Juha ”Jupe” Nurmela, joka kertoi mm. kuukauden kestäneestä Suomi 100 –juoksusta Nuorgamista Helsinkiin (kyseisestä reissusta lisää juttua täältä. Jupe on myös juossut mm. maratonin takaperin, mutta kukapa meistä ei hypopäissään kaikenlaista keksisi. Jupen tarina voi toimia inspiraationa myös niille, jotka aloittavat niin sanotusti ”alusta”, sillä niin Jupekin useampi vuosi sitten teki. 

Seuraavaksi ääneen päästettiin arktinen retkeilijä Jenni Nurminen. Jenni hiihti Tuulen tytöt –nimisen kolmen naisen tiiminsä kanssa Grönlannin halki kynillä pistellen eli ihan oikeasti kylmissä olosuhteissa.  Jennin tarinasta opimme, että huolellisella suunnittelulla ja tahdonvoimalla niitä omia rajoja on mahdollista venyttää vielä vähän lisää. Jennin reissusta voit lukea lisää vaikkapa täältä!

Case-tarinoiden jälkeen päästiin vielä hetkeksi pohtimaan omia liikuntatottumuksia ja motivaatiota psyykkisen valmentajan Katja Kokon johdolla. Sunnuntain luennolla pyrimme myös ylittämään sekä henkisiä että fyysisiä kynnyksiä treenaamiselle, joksi siis laskettiin myös viikonlopun aikana tehdyt kylpylävierailut ja kävelylenkit, sekä tietysti villit muuvit baarin tanssilattialla. Jokaiselle löytyy oma tapa pitää huolta itsestään ja kunnostaan. Parasta hetkeä aloittaa ei tule koskaan, mutta toiseksi paras on tänään.

Kiitos koko porukalle aktiivisesta osallistumisesta sekä luennoilla että niiden ulkopuolella ;), toivottavasti nähdään myös tulevissa tapahtumissa!