Diabetesseura T1D:n Kulinaristikerho esittää: VEGEKOKKAUSKURSSI

T1D:n kulinaristikerho järjestää jäsenilleen yhteisen verkkokokkausillan, jonka aikana kokataan vegaanisia reseptejä ja opitaan hyödyntämään perusruokakaupan vegaanituotevalikoimaa. Kokkaat siis omassa keittiössäsi, mutta etänä muiden kanssa! Kurssin vetäjä antaa ohjeita koko kokkausprosessin ajan. Illan päätteeksi nautitaan yhdessä kokattu illallinen, viinin kanssa tai ilman. Kurssi pidetään perjantaina 23.10. klo 17.30 alkaen, ja sen kesto on noin kolme tuntia.

Kurssin hinta on Diabetesseura T1D:n jäsenille 3€, minkä lisäksi osallistujien kustannukseksi tulee reseptejä varten tarvittavat raaka-aineet. Tämän ostoskassin hinta on 10-40€ riippuen siitä minkä tyyppisiä merkkejä suosit ja mitä löytyy kotoa ehkä jo valmiiksi. Kaikki raaka-aineet löytyvät perusruokakaupasta. Muista siis varata aikaa kaupassakäyntiin ennen kurssia!

Osallistujat saavat noin viikkoa ennen tilaisuutta infoviestin, josta löytyy mm.  illan menu, raaka-ainelista, lista tarvittavista keittiötarvikkeista, juomasuositukset sekä kurssin vetäjän puhelinnumero siltä varalta, että tarvitset apua ruokakaupassa uusien tuotteiden kanssa. Kurssin jälkeen saat vielä kattavan e-kurssikirjan (pdf) ja lisää vegekokkailuvinkkejä.

Kurssin rakenne:

Klo 17.30: Kokoontuminen ja lyhyt teoriaosuus

  • Kokkaamista yhdessä; Valmistamme alku-, pää- ja jälkiruoan. Opettaja kokkaa samaan aikaan kuin muut.
  • Kokattujen ruokien esittely muulle ryhmälle
  • Ruokien maistelu

Noin klo 20.30: Kurssin päätös, avoin yhteinen ateriointi ja vapaata keskustelua

Ilmoittaudu 14.10. mennessä ostamalla lippusi verkkokaupastamme. Muista mainita mahdolliset erikoisruokavaliot ja allergiat. Kokkausilta on lähtökohtaisesti vegaaninen, gluteeniton, maidoton ja kananmunaton. Tarkistamme oston tehneen nimen jäsenrekisteristämme.

HUOM! Ilmoittautuminen mukaan on mahdollista kurssia edeltävään päivään keskiviikkoon 21.10. asti, mutta 14.10. jälkeen ilmoittautuneille emme valitettavasti voi taata erikoisruokavalion huomioimista kurssijärjestäjän puolelta. Itse voit tietysti tuunata reseptejä kuten haluat!