Vertaistuki tapaamisia

Haluaisitko järjestää tapaamisen omalla paikkakunnallasi tyypin 1 diabeetikoille? Nyt on mahdollista saada vertaistukea, avata keskusteluja ja tavata muita saman tyyppisiä henkilöitä lähes millä paikkakunnalla tahansa. Diabetesseura Plasma tarjoaa tapaamisiin yksinkertaisen mallin, markkinointiapua sekä pienen taloudellisen tuen.

Toimi näin:

Ota yhteyttä sähköpostilla tai Facebookin kautta Diabetesseura Plasman hallituksen jäseniin.

Kerro millaisen tapaamisen haluaisit järjestää, missä se olisi ja tiedätkö jo etukäteen, miten voisit saada sinne osallistujia.

Perusta suljettu Fb-ryhmä, johon kuuluvat hallituksen jäsenet sekä sinä ja mahdollisesti tapaamisen toinen järjestäjä. Suljetussa ryhmässä teemme yhdessä ideointia ajankohdasta, paikasta, markkinoinnista sekä muista käytännön asioista. Voit saada hallituksen jäseniltä käytännön vinkkejä, sillä he ovat olleet toteuttamassa muutaman kerran aikaisemminkin vastaavaa juttua.

Tästä lähtee sitten tapahtuman suunnittelu.

Mitä tarjoamme:

Diabetesseura Plasma haluaa tarjota mahdollisuuden vertaistukeen. Olemme saaneet tälle vuodelle rahaa STEA:n kautta ja avustus tulee käyttää vertaistuen kehittämiseen ja mahdollisuuksien rakentamiseen. Olemme päättäneet, että avustusta voi käyttää eri paikkakunnilla järjestettäviin tapaamisiin. Tällä rahalla voimme kattaa tapaamisten kahvitarjoilukuluja. Tuki on maksimissaan 7,50 €/henkilö. Alkoholituotteisiin tätä avustusta ei voi käyttää.

Toiveet tapaamisten toteuttamiseen:

Tapaamiseen nimetään aina järjestäjä (isäntä/emäntä), joka vastaa käytännön toteuttamisesta. Tapaamisessa kerätään osallistujatiedot: nimi, sähköpostiosoite ja osallistujan ikä. Sähköpostia tarvitsemme mahdolliseen yhteydenpitoon jatkossa ja ikätiedon tarvitsemme rahoittajalle tehtävää raportointia varten.

Tapaamisen sisällön saa tapahtuman järjestäjä laatia aika vapaamuotoisesti. Tapaamisessa kerrotaan osallistujille, että tapahtuma on Diabetesseura Plasman vertaistukitoimintaa.

Tapaamisen jälkeen kahden viikon aikana järjestäjä (isäntä/emäntä) lähettää Diabetesseura Plasman hallitukselle tiedot toteutetusta tapaamisesta, osallistujista sekä kuitit kuluista ja omat tilitietonsa (johon avustus maksetaan). Kustannukset voivat olla 7,50 €/henkilö, maksimissaan 150 €/tapahtuma.

Tapaamisten tavoitteena on se, että tyypin 1 diabeetikoilla olisi mahdollisuus tavata toisiaan ja jakaa kokemuksiaan samanhenkisten tyyppien kanssa. Tämä voisi jatkossa mahdollistaa muutakin toimintaa useammalla paikkakunnalla.

Säännöt:

Tapahtumat suunnitellaan yhdessä tapahtuman toteuttajan/järjestäjän ja Plasman hallituksen jäsenten kesken. Yhteistyössä päätetään tapaamisen paikka ja ajankohta.

Tapahtumaa markkinoidaan Diabetesseura Plasman Facebook-sivuilla avoimesti eli tapahtumat ovat avoimia kaikille tyypin 1 diabeetikoille. Osallistujien ei tarvitse olla Diabetesseura Plasman jäseniä.

Taloudellinen tuki tapahtumaan on maksimissaan 7,50 €/osallistuja. Taloudellista tukea ei voi käyttää alkoholijuomiin.

Avustus maksetaan tapahtuman järjestäjälle toteutuneen tapahtuman jälkeen, kun järjestäjä on raportoinut asiasta hallituksen jäsenille.

Hallituksen jäsenten tehtävänä on auttaa tapaamisten toteuttamisessa neuvomalla käytännön asioissa ja auttamalla tapaamisten markkinoinnissa. Hallituksen jäsenet seuraavat avustuksen käyttöä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *