Synttäripäivä!

Tänään vietettiin Diabetesseura Plasman ensimmäistä vuosipäivää!

Tasan vuosi sitten minä, Marko, Jonna, Miika, Anna-Maria ja Emmi kokoonnuimme ravintola Teerenpelin kabinettiin täällä Tampereella. Pikaisten muodollisuuksien jälkeen allekirjoitimme uuden valtakunnallisen diabetesyhdistyksen perustamiskirjan, ja niin oli Plasma syntynyt :-).

Mitä onkaan yhdistyksen ensimmäiseen kalenterivuoteen kuulunut?

Saimme pian perustamisen jälkeen ryppäänä parikymmentä jäsentä – siis muutkin kuin kuusi perustajäsentä olivat yhtä mieltä siitä, että valtakunnalliselle ykköstyyppien yhdistykselle on tosiaan kysyntää.

Kesä oli odotetusti vaisumpaa aikaa yhdistysrintamalla. Mutta syksyllä alkoi taas tapahtua. Aloimme kesätauon jälkeen kirjoittaa uusia blogitekstejä ja lanseerasimme Perjantaiplasma-audiobloggaukset. Twitterissäkin olemme postailleet silloin tällöin, mutta omat verkkosivut ja Facebook ovat osoittautuneet parhaiksi viestintäkanaviksi Plasmalle.

Vuodenvaihteessa Plasmasta tuli Diabetesliiton jäsen. Saimme pian positiivista huomiota liiton suunnalta uudenlaisena ja nykyisistä paikallisyhdistyksistä selkeästi poikkeavana yhteisönä. Jäsenrekisterimme siirtyi samalla Diabetesliiton ylläpitämäksi, ja liiton yleiset jäsenedut tulivat saataville myös Plasman kautta. Erilaiset yhdistystoimijoiden tapahtumat ovat myös tulleet liiton jäsenyyden myötä mukaan kuvioihin. Niiden kautta olen tutustunut monien muiden diabetesyhdistysten aktiivisiin jäseniin.

Kevään Diabetes-lehdessä oli esittelyjuttu meistä (löytyy myös verkkoversiosta) – lisää tunnettuutta, lisää kiinnostuneita, lisää jäseniä! Aprillipäivänä lanseerasimme jäsenhankintakampanjan: huhtikuussa Plasmaan liittyville oli tarjolla yhteensä 20 lippua syksyn Diabetesmessuille. Liput menivät kuin kuumille kiville. Huhtikuussa jäsenmäärämme on muutenkin ottanut melkoisen harppauksen eteenpäin.

Positiviinen yllätys jäsenasioissa on ollut se, että Plasma ei suinkaan ole yhden ikäryhmän yhdistys: meillä on jäseniä melko tasainen 40-luvun lopulla syntyneistä 90-luvun alun vuosikertaan. Tosin 80-luvulla näyttäisi olevan tällä hetkellä pieni etumatka muihin nähden ;-).

Plasman toiminta on vasta hädin tuskin alkanut. Silti ideoita ja ajatuksia riittää enemmän kuin yhdistystoimintaan tuntuu olevan aikaa käytettävissä! Tänä kesänä siis tuskin siis pidämme toiminnasta taukoa…

 

Kuva: Richard Parmiter. Käytetty Creative Commons -lisenssillä.