Mitä diabeetikko toivoo diabetesalan yrityksiltä?

Diabetesliitto pyysi minua pitämään otsikon aiheesta luennon diabetesalan yrityksille suunnatussa koulutuspäivässä. Mietin aihetta hetken ja totesin pian, että pelkästään omat näkemykseni eivät tekisi luennosta riittävän monipuolista, joten päätin hankkia taustamateriaalia joukkoistamalla diabeetikoiden Facebook-ryhmässä.

Toiveita ja huolia

Pyysin toukokuun alussa Ykköstyypin diabetes aikuiset -FB-ryhmässä vastauksia lyhyeen kyselyyn, jolla pyrin kartoittamaan diabeetikoiden toiveita diabetesalan yrityksille. Vastauksia tuli reilussa vuorokaudessa 92 kappaletta. Kiitos teille kaikille vaivannäöstänne! 🙂

Puheenvuorolleni oli varattu aikaa vain noin puoli tuntia, joten jouduin kiteyttämään materiaalia jonkin verran. Avointen kysymysten kohdalla teemoittelin vastausten sisältöjä ja ryhmittelin niistä muutamia ydinkohtia. Mitään valmiita ratkaisuja tai innovaatioita vastauksista ei noussut esiin, mutta ajatusten herättäjiä yritykset varmasti saivat. Alla on esityksen viimeinen dia, johon kokosin kuusi suosituinta ajatusta aineistosta.

mitä diabeetikko toivoo diabetesalan yrityksiltä

Luento herätti lisäkysymyksiä ja keskusteluita

Luennolla oli paikalla noin 15 osanottajaa useasta eri yrityksestä. Yritysten edustajat tuntuivat pitävän esityksestä ja luentoni jälkeen keskustelin muutaman yritysedustajan kanssa vielä lisää. He kysyivät mm. sitä, että miten diabeetikot voisi tavoittaa parhaiten ja miten heitä olisi hyvä lähestyä. Vastasin, että olisi hienoa saada yrityksestä kasvot tai heidän ”oma diabeetikko”, joka voisi toimia äänitorvena ja korvana diabeetikkoyhteisön suuntaan. Yritykset ovat usein kuin sileä seinä, josta ei saa mitään otetta. Lämpöä ja persoonaa tarvittaisiin viestintään lisää. Tärkeänä pidin myös sitä, että jos jotakin diabeetikoilta halutaan, niin jollakin tavalla täytyy antaa myös takaisin. Tämänkin kyselyn tein diabeetikoiden avustuksella ja tällä blogauksella pyrin antamaan teille takaisin.

Novo Nordiskin edustaja kertoi minulle, että he ovat muuten järjestämässä maailman diabetespäivänä 14.11. 100-vuotiaan Suomen kunniaksi suurempaa tilaisuutta diabeetikoille ja heidän läheisilleen. Tilaisuudessa on tarkoitus työskennellä yhdessä ja kerätä mm. ideoita siitä, miten diabeetikon arkea voitaisiin parantaa. Tilaisuuden alustavat suunnitelmat kuulostivat aika kiinnostavilta ja lisätietoa on odotettavissa elokuussa.

Voit tutustua koko esitykseeni allaolevan Slidesharen kautta. Kannattaa katsoa esitys koko ruudulta, fontti jäi vähän pieneksi! 🙂

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *