Kulinaristikerho JA PSDY esittää: ETÄMAKUMATKA GEORGIAAN

Diabetesseura T1D ry:n kulinaristikerho yhteistyössä Pääkaupunkiseudun Diabetesyhdistyksen kanssa järjestää jäsenilleen yhteisen Georgialaisen verkkokokkausillan, jonka aikana pääset sukeltamaan monipuolisen georgialaisen keittiön salaisuuksiin omassa keittiössäsi. Kokkaat siis kotonasi, etäyhteydellä muiden kanssa! Kurssi järjestetään keskiviikkona 27.10. klo 17.30-19.30.

Kurssi on Diabetesseura T1D:n ja Pääkaupunkiseudun Diabetesyhdistyksen jäsenille maksuton. Osallistumiskustannukseksi tulee ainoastaan reseptejä varten tarvittavat raaka-aineet. Lähetämme reseptit osallistujille noin viikkoa ennen kurssia, muista siis varata aikaa kaupassakäyntiin!

Osallistujat saavat hyvissä ajoin ennen kurssia kurssipaketin, joka sisältää ruokaohjeet, kauppa- ja työvälinelistan (tavallisilla keittiövälineillä pärjää) sekä ohjeet kurssille osallistumiseen. Tarvitset tietokoneen, tabletin tai puhelimen internet-yhteydellä, käytettävän laitteen peruskäyttötaidot tulee olla hallussa.

Georgian kauniissa kielessä on sana, jota et muista kielistä löydä: შემომეჭამა (Shemomech’ama) joka vapaasti suomennettuna tarkoittaa; ”Hups, se oli niin hyvää, että söin vahingossa kaiken”

Kurssin rakenne:
  • Kokoontuminen ja lyhyt teoriaosuus
  • Kokkaamista yhdessä. Opettaja kokkaa samaan aikaan kuin muut. Voit toki myös vain seurata kokkailua ja tehdä ruuat omaan tahtiin kurssin jälkeen saamiesi ohjeitten mukaisesti.
  • Kokattujen ruokien esittely muulle ryhmälle
  • Ruokien maistelu
  • Kurssin päätös, avoin yhteinen ateriointi ja vapaata keskustelua

Ilmoittaudu 25.10. mennessä ”ostamalla” veloitukseton lippu T1D:n verkkokaupasta. Muista mainita mahdolliset erikoisruokavaliot ja allergiat. Tarkistamme kaikkien ilmoittautuneiden nimen jäsenrekisteristä.

Lähde mukaan makumatkalle hatsapurin, khinkalien ja mausteisen adžikan maailmaan!