Dexcom panostaa keinohaiman kehitykseen yritysoston avulla

Suomessakin tuttu sensorivalmistaja Dexcom on tehnyt yritysoston, jonka tavoitteena on mahdollistaa keinohaiman kehittäminen. Oston kohteena oleva yritys Type Zero Technologies kehittää inControl-alustaa, jonka päämääränä on toimia älypuhelinpohjaisen keinohaimajärjestelmän ”aivoina”.

InControl osaa pysäyttää insuliininannostelun verensokerin laskiessa liian matalalle ja annostella automaattisesti lisäinsuliinia, jos sokerit ovat liian korkealla.

Type Zero on tehnyt viime vuosina yhteistyötä ainakin kahden insuliinipumppuvalmistajan kanssa. Yhteistyökumppanit Tandem Diabetes Care ja Cellnovo ovat pääasiassa Yhdysvalloissa toimivia laitevalmistajia, eikä niiden tuotteita ole saatavilla Suomen markkinoilla.

Yhteistyökuvion ensimmäinen keinohaima koostuu Dexcomin sensorista, Tandemin t:slim X2 -insuliinipumpusta ja InControl-ohjelmistosta.

Uudenlainen lähestymistapa keinohaimaan

Dexcomin ja Type Zeron suunnitelmana näyttää olevan tuottaa keinohaimaratkaisu, joka voi toimia yhteistyössä usean eri pumppumallin kanssa. Lähestymiskulma on kiinnostava, sillä se voisi mahdollistaa keinohaiman laajempaa saavutettavuutta useaa pumppumallia tukemalla.

Dexcomin tekemä yritysosto singauttaa Dexcomin kerralla keinohaimakehittäjien kärkijoukkoon. Toivottavasti Dexcomin järjestelmä nähdään tulevaisuudessa myös Suomessa. Suomessa ensimmäinen closed loop -hybridipumppu tulee olemaan Medtronic 670G, jonka pitäisi saapua markkinoille lähitulevaisuudessa. Kirjoitimme aiemmin myös Eli Lillyn suunnitelmista julkaista hybrid closed loop -keinohaima.

Juttu julkaistiin ensimmäisen kerran 28.8. täällä.