Diabeteskalenteri 2017 – Mitä, miten, kuka ja missä?

Diabetes ei estä meitä elämästä. Se ei estä meitä olemasta kauniita sisäisesti ja ulkoisesti. Usein se jopa kasvattaa meitä siinä määrin, että sisäinen kauneus hohtaa entistä enemmän. Me Diabetesseura Plasmassa mietimme, että mitäs jos tekisimme ensi vuodelle seinäkalenterin yhteisömme diabeetikoista. Olisimme esillä kalenterissa omina itsenimme, ilman rihman kiertämää, tyylikkäästi ja hyvällä maulla.

Uskaltaisitko sinä tulla mukaan Plasman kalenteriin? Kalenterin tarkoituksena on viestittää positiivista ja rakentavaa kuvaa ykköstyypin diabeteksesta ja nostaa sairauttamme esille. Kalenteriprojektissa 12 ykköstyypin diabeetikkoa pohtii ensin yhteisessä työpajassa omaa suhtautumistaan diabetekseen ja omia vahvuuksia ja voimavaroja diabeteksen kanssa elämisessä. Työpajan aikana jokainen osallistuja ideoi, miltä oma kalenterikuva voisi näyttää. Tämän jälkeen ryhmäläiset keskustelevat ideoistaan ammattivalokuvaajan kanssa ja yhdessä kuvausideat hiotaan studio-olosuhteisiin ja kalenterin kattoteemaan sopivaksi. Työpajan jälkeen kalenteriporukka viettää mukavan illan yhdessä ja seuraavana päivänä otetaan valokuvat studiolla.

Kuvattavat saavat muutaman onnistuneen valokuvan itselleen ja kuvasetin paras kuva päätyy kalenteriin. Diabetesseura Plasman tarkoituksena on toimia kaikkien ykköstyyppiläisten kotipesänä ja tällä kalenterilla kerättäisiin varoja toimintamme kehittämiseen. Tulevaisuudessa meidän ei tarvitsisi syynätä jokaista penninpyörylää, vaan voisimme suunnitella ja toteuttaa isompia ja merkityksellisempiä tapahtumia, kampanjoita ja yhteisöämme rakentavia projekteja. Jokaiselle kalenterikuukaudelle hankittaisiin sponsori ja lisäksi kalenteria myytäisiin vapaasti ulospäin (Plasman jäsenille ennakko-osto-oikeus).

Kalenteriprojektiin osallistuminen edellyttää:

  • Rohkeutta esiintyä tyylikkäässä nude-kalenterissa
  • Mahdollisuutta osallistua perättäisten lauantain ja sunnuntain mittaiseen valokuvatyöpajaan ja studiokuvauksiin Tampereella (tarkka viikonloppu ilmoitetaan ilmoittautumisen aukeamisen yhteydessä)
  • Iloista ja ennakkoluulotonta mieltä
  • Lupaa, että kuvaasi saadaan käyttää Plasman myymässä seinäkalenterissa ja että kalenterikuukautesi yhteydessä esitetään sponsorin logo.
  • Koska kalenteri on yhdistyksemme kalenteri, osallistujilta edellytetään Diabetesseura Plasman jäsenyyttä.
  • Ei edellytä olemista mallinmitoissa tai muutakaan ulkonäköön liittyvää. Ollaan kauniita ja komeita just sellaisina kuin ollaan!

Projektiin etsitään kaiken ikäisiä, näköisiä ja sukupuolisia ykköstyypin diabetesta sairastavia henkilöitä. Pyrimme järjestämään jonkinlaisen majoituksen la-su -väliseksi yöksi, varsinkin pitkänmatkalaisille.

HUOM. ILMOITTAUTUMINEN AUKEAA 4.6.  JA SE ON AUKI VAIN YHDISTYKSEMME JÄSENILLE. VIELÄ EHDIT LIITTYÄ DIABETESSEURA PLASMAN JÄSENEKSI.