Miten alastomuus auttaa diabeetikoita?

Diabeteskalenterista tehtiin eilen jutut Aamulehteen ja Ilta-Sanomiin. Odotetusti hankkeen rohkea tyyli aiheutti myös jonkin verran pahennusta tiukkapipojen keskuudessa.

Kuulemma myös Radio Suomipopin Aamylypsyssä ihmeteltiin, miksi joka asiasta pitää tehdä alastonkalenteri ja miten alastomuus liittyy diabeteksesta valistamiseen.

Alastomuus ei suoraan vie diabeetikoiden asioita eteenpäin. Se on kuitenkin hyvä keino herättää huomiota.

Aamulehden nettisivuilla kalenterista kertova juttu on tätä postausta kirjoittaessani luetuimpien listan ykkössijalla. Ilta-Sanomissa käytiin eilen illalla top 10:ssä. Plasma on myös saanut nyt vajaan vuorokauden aikana 13 uutta jäsentä. Nettisivuilla vierailtiin eilen yli 4000 kertaa, kun normaalisti päivittäinen kävijämäärä liikkuu muutaman kymmenenen tuntumassa.

Joka tapauksessa me, eli Diabetesseura Plasman jäsenet, autamme diabeetikoita. Koko yhdistyshän keskittyy nimenomaan ykköstyypin diabeetikoiden asioihin.

Kalenteri on vasta hiljattain saapunut painosta, mutta se on jo nyt noussut suurimmaksi Plasman tulolähteeksi tämän vuoden aikana. Näistä rahoista on suurta apua ensi vuoden toimintaa suunnitellessamme.

Entä miksi juuri alastonkalenteri?

Kuvakaappaus Aamulehden nettisivuilta 20.10.2016. Diabeteskalenteri on luetuimpien listan kärjessä.
Kuvakaappaus Aamulehden nettisivuilta 20.10.2016. Diabeteskalenteri on luetuimpien listan kärjessä.

Tässä täytyy ymmärtää, miten yhdistykset toimivat. Kaikki on vapaaehtoista, ja kaikki yhdistystoiminta tehdään muiden velvollisuuksien ohella. Näin pienessä yhdistyksessä ei palkkoja maksella, joten edes kompensaation voimin ei porukkaa voida houkutella tekemään yhdistyksen asioita.

Ei liene yllättävää, että useimmat yhdistykset pyörittävät toimintaansa pienen aktiivisen joukon voimin, vaikka yhdistyksessä olisi satoja jäseniä.

Kaikki Plasman projektit lähtevät liikkeelle siitä, että joku jäsen ehdottaa ”hei, tehtäiskö tämmönen juttu?”. Jos siihen liittyy yhdistyksen varojen käyttöä, pitää projektille saada myös hallituksen hyväksyntä. Sen lisäksi tarvitaan tekijöitä; eihän mikään idea itsestään sikiä.

Mutta jos idea ei herätä riittävästi kiinnostusta jäsenissä, se jää tekemättä. Jos hanke alkaa, mutta sen aikana eivät jäsenet pysty irrottamaan enää omaa aikaansa sen tekemiseen, jää hanke kesken. Näin on Plasmassakin käynyt tänä vuonna muutaman kerran. Kalenterprojekti sen sijaan on rullannut tasaisen varmasti eteenpäin. Sen tekemiseen osallistui yhteensä 15 Plasman jäsentä.

Ei alastomuus tietenkään ole meille itseisarvo.  Jos joku jäsenistämme keksii hyvän idean ja on valmis käyttämään omaa aikaansa sen toteuttamiseen, se käy ilman muuta.

Mutta alastonkalentereita tehdään, koska ne kiinnostavat ihmisiä – sekä tekijöitä että ostajia –  ja koska niistä on tekijöilleen merkittävästi hyötyä.

diabeteskalenteri_valistaa
Diabeteskalenteri 2017 valistaa tiiviin tietopaketin avulla.

4 kommenttia artikkeliin ”Miten alastomuus auttaa diabeetikoita?

  1. Hyvin tuntui toimivan, en ollut itse kuullut edes teistä tai toiminnastanne ennen näitä uutisia. Eli alastonkalenteri selkeästi teki tehtävänsä. 🙂

  2. Juu. Toimii. Itselläni ollut 1-tyyppi kohta 20 vuotta, mutten ole koskaan kuullutkaan Plasmoista tms. Saitte minusta siis uuden jäsenen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *